понедельник, 17 февраля 2020 г.

DOWNLOAD ACIDUL ACETILSALICILIC REFERAT

Initial este evaluata functia respiratorie si se aplica oxigenoterapie, eventual intubatie oro-traheala si ventilatie asistata. Aceasta prezinta patru stadii: In cazul intoxicatiei acute cu barbiturice, motilitatea gastro-intestinala este diminuata si decontaminarea poate fi efectuata la ore postingestie. In forma usoara si medie sindromul de abstinenta se manifesta prin: Asigurarea functiei respiratorii se face prin supravegherea permeabilitatii cailor aeriene superioare indepartarea secretiilor din faringe, laringe, trahee , intubatie oro-faringiana, orotraheala sau traheostomie. Analgezic inlatura durerea - este folosita in cazul durerilor moderate, cefalee, nevralgii, dureri musculare, dureri articulare, dureri postoperatorii. acidul acetilsalicilic referat

Uploader: Tejind
Date Added: 15 February 2017
File Size: 51.15 Mb
Operating Systems: Windows NT/2000/XP/2003/2003/7/8/10 MacOS 10/X
Downloads: 36581
Price: Free* [*Free Regsitration Required]





We are a non-profit group that run this website to share documents.

De obicei dependenta fizica se instaleaza in cazul administrarii dozelor mari, in timp indelungat. Intoxicatia cronica Abuzul de substante psihoactive are urmatoarele particularitati stadiale: In cadrul sindromului de dependenta,dependenta fizica reprezinta factorul de conditionare secundara, legatde teama de privare de drog si de incercarea permanenta de a evitasenzatiile neplacute cauzate de absenta drogului.

La doze mari intoxicatia debuteaza chiar cu coma. Antipiretic antitermicAntiinflamator - indicata in reumatismul articular acut sau alte afectiuni articulare inflamatorii acute,Antiagregant plachetar Aspirina previne agregarea plachetelor sanguine care au rol in oprirea sangerarilor.

Manifestarile clinice ale intoxicatiei acute cu barbiturice sunt variabile, in functie de doza, durata de actiune a substantei si de alti factori varsta si uzura organismului. Purgativele mentionate nuinterfera cu proprietatile adsorbante ale carbunelui activat.

acidul acetilsalicilic referat

Fischer si Joseph von Meering in, acesta fiind acidul dietilbarbituric dietilmaloniluree, barbital, veronal. Desi sevrajul poate cuprinde manifestari usoare ca anxietate, discreta agitatie psihomotorie, anorexie si greata, se poate ajunge insa la un tablou clinic oarecum asemanator cu cel din delirium tremens varsaturi, hipotensiune, pirexie, tremor, dezorientare, halucinatii.

Indometacin - Wikipedia

Administrarea de purgative osmotice - pentru incheiereaprocedurilor de decontaminare digestiva se recomanda purgative salinesau sorbitol, dupa carbunele activat. Sunt utilizate ca anestezice tiopental, hexobarbital ; - durata scurta ore - ciclobarbital, pentobarbital; latenta de minute; - durata medie aprox. Oficial, inventatorul aspirinei a fost Felix Hoffmann. La nivelul canalului de clor a fost identificat un loc de legare al barbituricelor.

acidul acetilsalicilic referat

acetilsailcilic Deprimarea respiratorie poate deveni manifesta in primele stadii ale comei, iar hipoglicemia poate agrava suplimentar deprimarea SNC. Nu se administreaza cu zile inainte de interventii chirurgicale si la copiii mai mici de un an. In cantitati mici se distribuie in oase si muschi, si in cantitati mari in tesuturi parenchimatoase ficat, rinichi.

Thank you for interesting in our services. La nivel sangvin barbituricele se pot gasi atat in hematii, cat si in plasma.

Indometacin

In forma usoara si medie sindromul de abstinenta se manifesta prin: In cazul intoxicatiei acute cu barbiturice, motilitatea acetilsakicilic este diminuata si decontaminarea poate fi efectuata la ore postingestie. Toleranta - caracterizata prinnecesitatea de doze semnificativ crescute pentru a obtine starea deintoxicatie sau efectul dorit sau prin efect diminuat substantial lacontinuarea folosirii aceleiasi cantitati.

Exista tendinta ca in prezent sa se inlocuiasca termenul de"sindrom de abstinenta" cu "sindrom de retragere". In functie de durata de actiune, derivatii barbiturici se clasifica astfel: Please fill this form, we will try to respond as soon as possible. Initial este evaluata functia respiratorie si se aplica oxigenoterapie, eventual intubatie oro-traheala si ventilatie asistata. Contraindicatii Aspirina nu trebuie administrata la pacientii cu afectiuni gastro-intestinale gastrita, ulcer gastroduodenal, hemoragii digestiveafectiuni grave hepatice sau renale, hipersensibilitate la Aspirina, hemofilie.

Derivatii barbiturici actioneaza ca inductori enzimatici: Retinem importantaremarcabila a administrarii precoce dupa ingestie. Absorbtia are loc la nivelul stomacului, intestinului subtire si colonului, fiind usurata de liposolubililatea acestora.

acidul acetilsalicilic referat

Dependenta psihica- de fapt singura caracteristica,atat necesara cat si suficienta pentru a defini dependenta de drog. In acest context se inregistreaza puls rapid, slab, cianoza, piele rece, scaderea diurezei, hipotensiune.

Reacții de esterificare - Site chimie

Precautii la bolnavii cu diateza hemoragica,in cazul sarcinii avansate, in caz de hipertensiune. Acidul salicilic a fost obtinut prima data prin oxidarea fenoloalcoolului saligeninei, care la randul sau s-a obtinut la hidroliza glicozidei salicina din scoarta de salcie- salix.

Eliminarea barbituricelor se face in proportia cea mai mare la nivel renal.

Комментариев нет:

Отправить комментарий